Felhívás fiataloknak - Te hogyan emlékezel 56-ra?

Nyomtatóbarát változat
Kedves Fiatal Barátaink!

Bizonyára tudjátok, hogy a világ magyarsága idén ünnepli az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját. Akkoriban az egész világ Magyarországra figyelt és büszke volt a nagyhatalommal szembe szálló nemzetünkre: a Time Magazin például a magyar szabadságharcost (The Hungarian Freedom Fighter) választotta az év emberévé.

Meggyőződésünk, hogy a világtörténelem e kimagasló eseményére méltón csak közösségben emlékezhetünk. Ezért a Polgári Magyarországért Alapítvány pályázatot hirdet NEKTEK, az általatok megálmodott ünnepségek, akciók, történések támogatására.

2006. szeptember 17.-ig várjuk minden általános- és középiskolai közösség röviden ismertetett elképzeléseit, amely képes – játékkal, vagy épp modern technikával – a többi fiatalt is megszólítani. Célunk, hogy a sokszor formális és unalmas hivatalos ünnepségek helyett valóban az általatok szervezett megemlékezések, történések közel hozzák a 21. század magyar fiataljaihoz is 1956-ot. Ötleteitekhez csatoljatok forgatókönyv-tervezetet és költségkalkulációt is!

Az Alapítványunk Kuratóriuma 2006. szeptember 30.-ig kiválasztja a legjobb 10 tervezetet, amelyek megvalósítását egyenként legfeljebb 300 ezer forinttal támogatja!

Lehet szőni a terveket!

A pályázat formája kötetlen.

 
Dr. Matolcsy György
kuratóriumi elnök

Balog Zoltán
főigazgató

Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma
1026 Budapest, Gábor Áron utca 40.
www.szpma.hu
Kapcsolat:
alapitvany@szpma.hu
Nyomtatóbarát változat
Hírek

SZPMA kuratórium (2018. december 18.) - jóváhagyott támogatások

Az SZPMA kuratóriumának 2018. december 18. napján tartott ülésén jóváhagyott támogatások.
tovább
Hírek

A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj 2019-es felhívása

A Polgári Magyarországért Alapítvány Kuratóriuma 2006-ban „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat alapított, amely minden évben olyan 35 év alatti személynek, vagy túlnyomórészt 35 év alatti fiatalok közösségének adományozható, aki/akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoz létre, és tevékenysége jól jellemzi a polgári – keresztény – nemzeti értékközösséget.

tovább
Hírek

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta az idei Polgári Magyarországért díjat

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke arról beszélt: a karácsony üzenetéhez, az élet csodájához a családok állnak a legközelebb. Ma is vannak, “akik el akarják zárni az utat, hogy ne jussunk el az ünnephez”. „De mindig voltak virrasztó pásztorok és ajándékot hozó napkeleti bölcsek is, és mindenekelőtt volt egy édesanya”, mint ahogy ma is vannak édesanyák és édesapák, akik elfogadják a gyermekáldást.

 

tovább